Բաղադրիչներ

  1. Տավարի միս – 700 գ
  2. Սոխ – 2 հատ
  3. Թթու վարունգ – 3 հատ
  4. Տոմատի մածուկ – 2 ճ/գ
  5. Սխտոր – 4 ատամիկ
  6. Աղ
  7. Բուսայուղ
  8. Սև աղացած պղպեղ
  9. Խմելի-սունելի, աղացած համեմ, չոր ռեհան, զիրա, քաղցր և կծու աղացած կարմիր պղպեղ, սամիթ, դափնու տերև
  10. Թարմ կանաչի (մաղադանոս և համեմ)

Պատրաստման եղանակը

  1. Միսը կտրատել 2×5 սմ չափերի: Տեղավորել եռացող ջրի մեջ, հեռացնել փրփուրը, իջեցնել կրակը և եփել 1 ժամ:
  2. Սոխը կտրատել կիսալուսնաձև և տապակել բուսայուղով թավայի մեջ:
  3. Տապակած սոխը խառնել տոմատի մածուկի հետ:
  4. Թթու վարունգն անցկացնել քերիչով: Լցնել թավայի պարունակության մեջ, խառնել:
  5. Միսը տեղավորել թավայի մեջ:
  6. Լցնել 250-300 մլ մսաջուր: Աղ անել, ավելացնել աղացած սխտոր և համեմունքներ: Ցածր կրակի վրա եփել ևս 20 րոպե:
  7. Վերջում ավելացնել մանր կտրատած կանաչի և մատուցել:
 

Աղբյուրը՝ 168.am

loading...