Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 200 գ
  2. Կարագ – 100 գ
  3. Շագանակագույն շաքարավազ – 100 գ
  4. Ձու – 1 հատ
  5. Կիտրոնի ֆրեշ – 1 ճ/գ
  6. Աղ – 1 պտղունց
  7. Սոդա – 1 պտղունց
  8. Եփած խտացրած կաթ՝ միջուկի համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Հալեցնել կարագը, մի փոքր սառեցնել:
  2. Ալյուրը մաղել 1 պտղունց աղի հետ:
  3. Շաքարավազը հարել ձվի հետ:
  4. Խառնել կարագը, շաքարավազով հարած ձուն, ավելացնել կիտրոնի ֆրեշով հանգցրած սոդան:
  5. Հունցել փափուկ խմոր և թողնել 20-30 րոպե:
  6. Ընկույզի մետաղական կաղապարի փոսիկների մեջ խմոր տեղավորել, լավ սեղմել կափարիչը և թխել «կեղևները»:
  7. Պատրաստի կեղևները մի փոքր սառեցնել, մեջը լցնել եփած խտացրած կաթ և միացնել իրար:

Աղբյուրը՝ 168.am

loading...