Բաղադրիչներ

  1. Ձու – 2 հատ
  2. Շաքարավազ – 60 գ
  3. Ալյուր – 50 գ
  4. Կոկոսի քերուկ – 40 գ
  5. Սև շոկոլադ – 150 գ
  6. Կաթ – 50-70 գ
  7. Աղ – 1 պտղունց

Պատրաստման եղանակը

  1. Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները լավ հարել 1 ճ/գ շաքարավազի հետ:
  2. Մնացած շաքարավազի հետ առանձին հարել դեղնուցները և ավելացնել սպիտակուցներին: Զգուշությամբ խառնել:
  3. Մի փոքր ալյուր ավելացնել, խառնել:
  4. Հետո ավելացնել մնացած ալյուրը և կոկոսի քերուկը: Զգուշությամբ խառնել ներքևից վերև:
  5. Տեղաբաշխել խմորն ուղղանկյունաձև պերգամենտի վրա՝ 1 սմ հաստությամբ: Թխել նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե:
  6. Հենց բիսկվիթը պատրաստ լինի, հանել ջեռոցից: Սեղանին փռել թաց սրբիչ, իսկ վրան դնել բիսկվիթը: Բիսկվիթի վրա նորից պերգամենտ փռել, դրա վրայից էլ՝ ևս մեկ թաց սրբիչ: Այսինքն, բիսկվիթը պետք է գտնվի 2 թերթ պերգամենտների արանքում:
  7. Փաթաթել ռուլետի ձևով: Այդ տեսքով թողնել, որպեսզի բիսկվիթը լրիվ սառչի:
  8. Սառած բիսկվիթից առանձնացնել պերգամենտները:
  9. Վրան լցնել շոկոլադե կրեմը: Կրեմը պատրաստելու համար պետք է ուղղակի շոկոլադե մածուկը խառնել տաք կաթի հետ:
  10. Կրեմն ամբողջությամբ տարածել բիսկվիթի վրա:
  11. Փաթաթել ռուլետի ձևով և դնել սառնարան նվազագույնը 3 ժամ:
  12. Պատրաստի ռուլետը կտրատել և մատուցել:
 
loading...