Դդմիկով և պանրով թխուկ

Բաղադրիչներ

 

Դդմիկ – 0.5 կգ

Ալյուր – 200 գ

Ձու – 2-3 հատ

Թթվասեր – 100 գ

Պինդ պանիր – 100 գ

Սոդա – 0.5 թ/գ

Աղ – 1/2 թ/գ

Պղպեղ – 1/3 թ/գ

Կանաչի – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

Լավ լվանալ դդմիկները, կեղևազրկել:

Անցկացնել խոշոր քերիչով, քամել հյութը:

Սոդայի վրա 2-3 կաթիլ քացախ լցնել: Սոդան ավելացնել թթվասերի մեջ և թողնել մոտ 5 րոպե:

Պանիրն անցկացնել մանր քերիչով և կտրատել կանաչին:

Թթվասերի մեջ ավելացնել պղպեղը, աղը և ձվերը: Հետո ավելացնել ալյուրը և խառնել խմորը:

Պինդ զանգվածի մեջ ավելացնել դդմիկը, պանիրը, կանաչին և լավ խառնել:

Թխելու կաղապարը յուղապատել և լցնել խմորը: Պատրաստել թխուկը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Թխել մոտ 40 րոպե:

loading...