Բաղադրիչներ

Խմորի համար

  1. Ձու- 2 հատ
  2. Շաքարավազ- 3 ճ/գ
  3. Մեղր- 3 ճ/գ
  4. Սոդա- 1 աղանդերային գդալ
  5. Ալյուր- 1.5-2 բաժակ
 

Կրեմի համար

  1. Թթվասեր (24 տոկոսանոց)- 600 գ
  2. Շաքարավազ- 0.5 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ պատրաստել խմորը: Խառնել ձուն, շաքարավազը, մեղրը՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
  2. Մաղած ալյուրի մեջ ավելացնել սոդան:
  3. Հավասարաչափ խառնել, և խմորը պատրաստ է:
  4. Խմորը լցնել պերգամենտով պատած կաղապարի մեջ և թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե:
  5. Մինչև խմորի թխվելն անցնել կրեմի պատրաստմանը: Հարել թթվասերը և շաքարի փոշին:
  6. Մեղրով խմորը մի փոքր սառեցնել, և քանի դեռ տաք է՝ կտրել 3 մասի:
  7. Շերտերը և կողքերը պատել կրեմով:
  8. Վրան փշուր շաղ տալ: Թողնել մոտ 2-3 ժամ:
loading...