Սպիտակաձավարով շատ համեղ տորթ, որը պետք չէ թխել:

Բաղադրիչներ

  1. Կարագ – 250 գ
  2. Կաթ – 1 լ
  3. Շաքարավազ – 200 գ
  4. Ձվի դեղնուց – 3 հատ
  5. Սպիտակաձավար – 200 գ
  6. Կոնսերվացված դեղձ – 900 գ
  7. Ժելատին – 20 գ
  8. Փխրուն թխվածքաբլիթ – 20 գ
  9. Կակաո – 1 թ/գ
 

Պատրաստման եղանակը

  1. Եփել կաթնային սպիտակաձավար՝ անընդհատ խառնելով: Թողնել, որ սառչի:
  2. Հարել փափուկ կարագը շաքարավազի հետ, հատ-հատ ավելացնել դեղնուցները, շարունակել հարելը:
  3. Ձվային զանգվածին ավելացնել մեկական ճ/գ սառած սպիտակաձավարը: Խառնելով միացնել բաղադրիչները՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Վերջում ստացված զանգվածը բաժանել երկու մասի, մեկում կակաո ավելացնել:
  4. Թխելու համար նախատեսված բացվող կաղապարի հատակին թխվածքաբլիթ շարել: Վրան մեկ շերտով ավելացնել կակաոյով զանգվածը, իսկ որպես երրորդ շերտ՝ սպիտակ զանգվածը: Աղանդերը դնել սառնարանում:
  5. Թասի մեջ լցնել դեղձի հեղուկը: Ավելացնել ժելատին և թողնել մի քանի րոպե: Հետո տաքացնել հեղուկը՝ մինչև ժելատինի լրիվ հալչելը:
  6. Բլենդերի օգնությամբ դեղձը դարձնել խյուս: Խյուսին ավելացնել ժելատինային հյութը:
  7. Հանել տորթը սառնարանից և վրան լցնել մրգային զանգվածը, որից հետո տորթը նորից տեղավորել սառնարանում: Սպասել՝ մինչև ժելատինի վերջնական պնդանալը:
loading...