Լավագույն ալադիները՝ պատրաստված կեֆիրով:

Բաղադրիչներ

  1. Կեֆիր – 300 մլ
  2. Ալյուր – 270 գ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Սոդա – 1 թ/գ
  5. Աղ – 0.5 թ/գ
  6. Շաքարավազ – 3 ճ/գ
  7. Քացախ – 1.5 ճ/գ
  8. Արևածաղկի ձեթ՝ տապակելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ խառնել ձուն, շաքարավազը և աղը:
  2. Հարել դեղնուցը սպիտակուցի հետ՝ մինչև փրփուր առաջանալը:
  3. Պարտադիր չէ, որ շաքարավազը հալչի: Այն կհալչի գոլ կեֆիրում: Տաքացնել կեֆիրը ցածր կրակի վրա՝ մինչև 35-40 աստիճան: Լցնել հարած ձվի վրա, խառնել:
  4. Ձեռքի հարիչով խառնել ալյուրը կեֆիրի հետ՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Պետք է ստացվի պինդ թթվասերի նման:
  5. Քացախով մարած սոդան ավելացնել խմորին: Միանգամից խառնել: Մի քանի րոպե հետո խմորը կթուլանա: Պետք է թողնել, որ խմորը հանգստանա մոտ 10 րոպե: Դա շատ կարևոր է: Այն պետք է բարձրանա:
  6. Դրանից հետո տաք տապակի մեջ լցնել մեկ սմ բուսայուղ, որպեսզի ալադիները կարմրեն բոլոր կողմերից:
  7. Գդալով ձևավորել կլոր բլիթներ: Հենց վերևի մասը դառնա ծակոտկեն, շրջել բահիկով:
  8. Մյուս կողմն էլ տապակել 1-2 րոպե, և ալադիները պատրաստ են: Կարելի է մատուցել:
loading...