Դդումով պատրաստված վարսակե թխվածքաբլիթները ստացվում են բուրումնավետ, շատ նուրբ և փափուկ: Եվ ոչ ոք նույնիսկ չի հասկանում, որ այս թխվածքաբլիթների համար հիմքը դդմի խյուսն է:

Բաղադրիչներ

  1. Դդմի խյուս – 100 գ
  2. Շաքարավազ – 100 գ
  3. Աղ – 1 պտղունց
  4. Ալյուր – 160 գ
  5. Վարսակ – 1 բաժակ
  6. Կարագ – 100 գ
  7. Ձու – 1 հատ
  8. Փխրեցուցիչ – թ/գ
  9. Մանր շոկոլադ – 30 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Առանձին թասի մեջ խառնել ալյուրը, վարսակի փաթիլները, աղը, շաքարավազը և փխրեցուցիչը:
  2. Առանձին խառնել ձուն՝ դդմի խյուսի և փափուկ կարագի հետ:
  3. Միացնել 2 թասերի զանգվածները, խառնել: Պետք է ստացվի բավականին պինդ խմոր, որը չի հոսի գդալից: Հիմա խմորին ավելացնել մանր շոկոլադ և նորից խառնել:
  4. Ձևավորել թխվածքաբլիթներ և շարել պերգամենտով պատած տապակին:
  5. Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-35 րոպե:
loading...