«Վելինգտոնն» անգլիական խոհանոցի դասական ուտեստ է: Ինչպես պատրաստել «Վելինգտոն»: Հաջողության գաղտնիքը մսի բարձրակարգ որակի մեջ է:

Բաղադրիչներ

  1. Տավարի շատ որակյալ փափկամիս – 700-800 գ
  2. Շամպինիոն – 400 գ
  3. Բեկոն կամ խոզապուխտ – 6-8 կտոր
  4. Շերտավոր խմոր – 500 գ
  5. Մանանեխ – 1/2 ճ/գ
  6. Ձվի դեղնուց՝ վրան քսելու համար
  7. Աղ, սև պղպեղ
  8. Բուսայուղ՝ տապակելու համար
  9. Ալյուր
  10. Կարագ – 40 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սունկը շատ մանր կտրատել, տապակել կարագով՝ մինչև հյութի լրիվ գոլորշիանալը: Սառեցնել:
  2. Տավարի միսը մաքրել, լվանալ և չորացնել թղթե անձեռոցիկով:
  3. Միսը բուսայուղով տապակել բոլոր կողմերից շատ տաք տապակի մեջ՝ մինչև կարմիր կեղևի առաջանալը: Սառեցնել և վրան մանանեխ քսել: Փաթաթել միսը խոզապուխտի կտորներով:
  4. Գրտնակել խմորը 3 մմ հաստության: Շերտի վրա տարածել սունկը, վերևից դնել միսը: Միսը խմորով փաթաթել այնպես, որպեսզի սունկն ամբողջությամբ պատի այն:
  5. Խմորով փաթաթած միսը կարով ներքև դնել տապակին, վրան քսել ձվի դեղնուց: Դնել սառնարանը 15-20 րոպե, իսկ այդ ընթացքում տաքացնել ջեռոցը՝ մինչև 200 աստիճան:
  6. Տեղավորել միսը ջեռոցի մեջ, թողնել 30 րոպե, որից հետո անջատել այն և թողնել ևս 15 րոպե՝ ջեռոցի դռնակը բաց վիճակում:
  7. «Վելինգտոնը» մատուցել ամբողջական վիճակում:
loading...