Բաղադրիչներ

  1. Տարբեր տեսակի սնկեր – 600 գ
  2. Սոխ – 1 հատ
  3. Նեխուր – 2 ցողուն
  4. Սխտոր – 3 ատամիկ
  5. Թարմ մաղադանոս – մի քանի ճյուղ
  6. Թամ ուրց – մի քանի ճյուղ
  7. Ձիթապտղի յուղ
  8. Հավի կամ բաջարեղենի արգանակ – 1.5 լ
  9. Սերուցք – 75 մլ
  10. Չիաբատա – 6 կտոր

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել սնկերը և մանր կտրատել:
  2. Մաքրել և մանր կտրատել սոխը, նեխուրը, սխտորը, մաղադանոսը, պատրաստել ուրցի տերևները:
  3. Մեծ կաթսան դնել միջին կրակի վրա և հալեցնել կարագը: Ավելացնել սոխը, նեխուրը, սխտորը, մաղադանոսը, ուրցի տերևները և սունկը (4 գդալ սունկ դնել մի կողմ): Եփել՝ մինչև փափկելը:
  4. Ավելացնել արգանակը, հասցնել եռման միջին կրակի վրա, իջեցնել կրակը և եփել 15 րոպե:
  5. Աղ և պղպեղ ցանել, հետո բլենդերի օգնությամբ ստանալ միասեռ զանգված:
  6. Ստացված զանգվածին ավելացնել սերուցքը, հասցնել եռման և վերցնել կրակից:
  7. Չիաբատաները տապակել ձիթապտղի յուղով և մնացած սնկով: Մատուցել ապուրը չիաբատայով և մաղադանոսով:
loading...