Համեղ խաչապուրի


Դիտումներ ` 760

Համեղ խաչապուրի

Բաղադրիչներ

  • 1 բաժակ կեֆիր
  • 3 բաժակ ալյուր
  • 2 հավկիթ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • 1 թ/գ աղ
  • 1/2 թ/գ սոդա
  • 1 ճ/գ բուսական յուղ
  • 500 գր. չոր պանիր
  • Սերուցային կարագ պատրաստի խաչապուրիների երեսին քսելու համար:

Պատրաստումը

Խառնել կեֆիրն ու հավկիթները, ապա ավելացնել շաքարավազը, աղը, բուսական յուղը և կրկին խառնել:

Մաղելով ավելացնել 2 բաժակ ալյուր սոդայի հետ: Խմորը խառնելու ընթացում դանդաղ ավելացնել մնացած ալյուրը: Խմորը պետք է ստացվի փափուկ և էլաստիկ:

Խմորը դնել խորը ամանի մեջ, ծածկել սրբիչով և այդպես թողնել:

Լցոնը պատրաստելու համար

Քերած պանրին ավելացնել 1 հավկիթ:

Խմորին երշիկի ձև տալ և բաժանել ինը մասի:

Յուրաքանչյուր գունդը բացել բլիթի նման:

Մեջտեղում լցնել պանիրը, ձեռքով մի փոքր տարածել:

Ծայրերը իրար վրա բերել պարկի նման և հարթեցնել:

Խաչապուրիները կարող ենք եփել ինչպես ջեռոցում, այնպես էլ տապակի մեջ (առանց ձեթի կամ յուղի):

Եփելուց հետո, տաք վիճակում վրան քսել սերուցքային կարագ:

 
loading...
Փակել