Այսպիսի թխվածքը ստացվում է շատ նուրբ, բուրավետ և համեղ: Իսկ յուրահատուկ շարմ դրան հաղորդում են բանանի կտորները:

Բաղադրիչներ

  1. Բանան – 2 հատ
  2. Կեֆիր – 500 մլ
  3. Կարագ – 1 ճ/գ
  4. Սպիտակաձավար – 330 գ
  5. Շաքարավազ – 180 գ
  6. Վանիլին – 10 գ
  7. Սոդա – 1 պտղունց
  8. Աղ – 1 պտղունց
 

Պատրաստման եղանակը

  1. Կեֆիրը խառնել շաքարավազի, վանիլինի և աղի հետ:
  2. Սպիտակաձավարը խառնել սոդայի հետ, ավելացնել հեղուկ զանգվածին և լավ խառնել:
  3. Բանանները մաքրել և կտրատել 1.5-2 սմ հաստության օղակների:
  4. Խմորի կեսը լցնել կարագով և սպիտակաձավարով պատած կաղապարի մեջ: Վրան շարել բանանների մի մասը և վրան լցնել մնացած խմորը: Մնացած բանանները շարել վրան:
  5. Բանանով թխվածքն ուղարկել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել 40 րոպե:
  6. Պատրաստի թխվածքը սառեցնել, հանել կաղապարից և մատուցել:
loading...