Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.

Կալորիականություն – 200 կկալ

Սպիտակուցներ – 12.4 գ

Ճարպեր – 0.7 գ

Ածխաջրեր – 33.8 գ

Բաղադրիչներ

Կարմիր ոսպ – 300 գ

Սոխ – 1 հատ

Լոլիկ – 1 հատ

Գազար – 2 հատ

Սխտոր – 2 ատամիկ

Սպիտակ հաց – 3 կտոր

Կոճապղպեղի արմատ – 10 գ

Պատրաստման եղանակը

Ոսպը եփել:

Սոխը և լոլիկը խոշոր կտրատել:

Գազարը քերել խոշոր քերիչով, իսկ կոճապղպեղը՝ մանր:

Սխտորը մանր կտրատել:

Ամբողջ բանջարեղենը տապակել թավայի մեջ:

Տապակած բանջարեղենն ավելացնել կաթսայի մեջ եփված ոսպին:

10-15 րոպե եփել մանր կրակի վրա:

Ստացված խառնուրդը հարել բլենդերի մեջ:

Հացը կտրատել մանր քառակուսիների և տապակել առանց յուղի թավայի մեջ՝ անընդհատ խառնելով:

Ապուր-խյուսը մատուցելիս վրան շարել տապակած հացի կտորները:

loading...