Բաղադրիչներ

Գազար – 1 կգ

Մեխակ – 6 հատ

Դարչինի փայտիկ – 2-3 հատ

Կիտրոն – 2 հատ

Նարինջ – 1 հատ

Ջուր – 900 մլ

Շաքարավազ – 900 գ

Մշկընկույզ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

Գազարը քերել մանր քերիչով, նարնջի և կիտրոնի կեղևը մանրացնել, ցիտրուսային մրգերից քամել հյութը:

Թասի մեջ լցնել գազարը, կեղևը, շաքարավազը, ինչպես նաև լցնել հյութը, խառնել:

Դարչինը և մեխակը փաթաթել թանզիֆե պարկի մեջ, պարկը դնել թասի մեջ, ծածկել կափարիչով և թողնել ամբողջ գիշեր:

Կաթսայի մեջ ջուր լցնել, խառնել՝ մինչև շաքարավազի հալչելը, լցնել մշկընկույզը, խառնել, ցածր կրակի վրա եփել 30-40 րոպե՝ մինչև պատրաստ լինելը (անընդհատ խառնելով):

Պատրաստի ջեմը սառեցնել 10 րոպեի ընթացքում (պարկը հանել), լցնել բանկաների մեջ, փակել: Պահպանել կարելի է մինչև մեկ տարի:

loading...