Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

2 բաժակ ոսպ

1 ճաշի գդալ քացախ

1 հատ փոքր կարմիր սոխ

ձեթ

աղ

կծու կարմիր բիբար

Պատրաստման եղանակը

Ոսպի վրա առատ ջուր լցնել ու դնել կրակին, երբ սկսի եռալ, ավելացնել քացախը ու եփել: Անհրաժեշտության դեպքում ջուր ավելացնել:  Ոսպը եփել այնքան, որ ստացվի ոչ շատ ջրով թանձր ապուր: Ավելացնել աղն ու կծու կարմիր բիբարը:

Սոխը շատ մանր կտրտել և առանձին ձեթով սոխառած անել: Լցնել ոսպի վրա, խառնել և մատուցել գերադասելի է սև հացով:

loading...