Ալմոյշավենա: Ոչ, սա հմայախոսություն չէ, այսպես կոչվում են շատ համեղ խրթխրթան քաղցր բլիթները, որոնք պատրաստում են Իսպանիայի հրեաները:

Ջեռոցում պատրաստվող բլիթների բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

  1. Ջուր – 200 մլ
  2. Կարագ – 50 գ
  3. Բուսայուղ – 50 գ
  4. Ալյուր – 130 գ
  5. Աղ – 1 պտղունց
  6. Ձու – 3 հատ
  7. Շաքարավազ – 5 ճ/գ
  8. Աղացած դարչին

Պատրաստման եղանակը

  1. Ջուրը եռացնել, ավելացնել կարագը և բուսայուղը:
  2. Երբ կարագը հալվի, վերցնել կրակից, ավելացնել ալյուրը և աղը: Խմորը խառնել բահիկով:
  3. Հիմա աստիճանաբար ավելացնել ձվերը, առանց շտապելու խառնել:
  4. Տապակը պատել յուղաթղթով, վրան քսել բուսայուղ: Խմորը տարածել ամբողջ տապակի վրա:
  5. Խմորի վրա ցանել շաքարավազ և աղացած դարչին:
  6. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում 20 րոպե:
loading...