Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ – 1.5-2 կգ
  2. Լոլիկ – 5-6 հատ
  3. Սոխ – 300-400 գ
  4. Գազար – 2-3 հատ
  5. Քաղցր պղպեղ – 3-4 հատ
  6. Սխտոր – 2-3 ատամիկ
  7. Աղ, պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սմբուկները ծակծկել պատառաքաղով, շարել տապակի վրա և ուղարկել 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը՝ մինչև փափկելը:
  2. Սառեցնել և հեռացնել կեղևը:
  3. Սոխը և պղպեղը մանր կտրատել, գազարը քերել և տապակել բուսայուղով:
  4. Լոլիկներից հեռացնել կեղևը:
  5. Սմբուկը և լոլիկը լավ մանրացնել դանակով և ավելացնել տապակվող մնացած բանջարեղենին:
  6. Աղ և պղպեղ ցանել: Ծածկել կափարիչով և եփել ցածր կրակի վրա՝ խառնելով մինչև պնդանալը մոտ 15-50 րոպե:
  7. Պատրաստ լինելուց մի քանի րոպե առաջ ավելացնել մանրացրած սխտորը:
  8. Խավիարը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ, փակել, շրջել և փաթաթել մինչև առավոտ:
loading...