Հիասքանչ նախուտեստային տորթ, որը շատ հարմար կլինի նրանց համար, ովքեր հոգ են տանում իրենց կազմվածքի մասին: Այն նաև շատ համեղ է:

Բաղադրիչներ

  1. Ձվի սպիտակուց – 9 հատ
  2. Ձվի դեղնուց – 3 հատ
  3. Հավի կրծքամիս – 1 հատ
  4. Անյուղ կաթնաշոռ – 200 գ
  5. Կանաչի
  6. Անյուղ կեֆիր – 1/4 բաժակ
  7. Աղ, պղպեղ – ըստ ճաշակի
 

Պատրաստման եղանակը

  1. Հավի կրծքամիսը դնել թասի մեջ, վրան ջուր լցնել, համեմել աղով: Ջուրը հասցնել եռման աստիճանի և ցածր կրակի վրա եփել մոտ 30 րոպե:
  2. Կրծքամիսը հանել ջրից և սառեցնել: Կտրատել փոքր քառակուսիների:
  3. Տորթի յուրաքանչյուր շերտի համար անհրաժեշտ է ձվային նրբաբլիթ՝ պատրաստված ձվի 3 դեղնուցից և 1 սպիտակուցից: Խառնել դեղնուցները, սպիտակուցները և պատառաքաղով հարել ստացված զանգվածը:
  4. Չոր տապակի մեջ տապակել, հետո սառեցնել:
  5. 3 նրբաբլիթները կաթնաշոռի հետ խառնել, ավելացնել կտրատված կանաչին: Ավելացնել կեֆիրը և խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը: Համեմել աղով:
  6. Վերցնել մատուցվող ափսեն, վրան դնել նրբաբլիթներից մեկը, որպես հիմք:
  7. Նրբաբլիթը պատել կաթնաշոռային զանգվածի 1/3 մասով:
  8. Վրան տարածել հավի կրծքամսի քառակուսիների կեսը: Կրկնել շերտերը:
  9. Պատրաստի տորթը դնել սառնարանի մեջ: Թողնել այնտեղ 2 ժամ:
loading...