Բաղադրությունը

հավի կրծքամիս – 6 կտոր

շամպինիոն – 400 գ

սոխ – 1 հատ

սպիտակ չոր գինի – 1 բաժակ

կրեմ ֆրեշ (թթվասերի ֆրանսիական տարբերակներից) – 300 գ

թարմ թարխուն – 15 ցողուն

քերած մշկընկույզ

ալյուր – 1 ճ.գդ.

բուսայուղ – 3 ճ.գդ.

կարագ – 2-3 ճ.գդ.

աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Սունկը լվանալ, մաքրել, ոտիկները հեռացնել:

Սոխը մանրացնել, սունկի հետ տապակել ուժեղ կրակի վրա կարագի և բուսայուղի խառնուրդի մեջ: Տապակել 5-6 րոպե, մինչև ոսկեգույն դառնալը:

Աղ, պղպեղ անել, վերցնել կրակից:

Կրեմ-ֆրեշը, սպիտակ գինին, աղը, պղպեղը, մշկընկույզը խառնել բլենդերի մեջ:

Հավի կրծքամսի վրա երկու կողմից աղ, պղպեղ անել:

Ջեռոցի տապակին կարագ քսել, վրան դնել կրծքամիսը, վրան` տապակած սունկն ու սոխը: Վրան լցնել բլենդերի խառնուրդը:

Մանր կտրատած թարխունը լցնել վրան:

Տապակը դնել 170 °С ջեռոցի մեջ 30 րոպե:

Միսը հանել ջեռոցից:

Սոուսի համար առաջացած մսաջուրը լցնել թասի մեջ: Ավելացնել մնացած կարագը, եռացնել:

Կրծքամիսն ու սունկը ծածկել փայլաթիթեղով, որ չսառչեն:

Ալյուրը խառնել 1 ճ.գդ. ջրին, լցնել մսի հյութի վրա: Ստացված զանգվածը հարել, դարձնել սոուս:

Եփել մինչև թանձրանա, 2-3 րոպե, աղ, պղպեղ անել:

Այս սոուսը մատուցել կրծքամսի հետ: Զարդարել թարխունով:

loading...