Անհրաժեշտ բաղադրիչները
սունկ 500 գրամ
սոխ 2 գլուխ
գազար 1 հատ
ձեթ 1 ճաշի գդալ
հնդկաձավար 250 գրամ
աղ
սև պղպեղ
Ինչպես պատրաստել
Հնդկաձավարը լցնում ենք կաթսայի մեջ, վրան լցնում ենք եռացրած ջուր և դնում կրակի վրա։ Թույլ կրակի վրա 20 րոպե եփում ենք (փաթեթով հնդկաձավարների դեպքում. լցնում ենք եռման ջրի մեջ և նույն եղանակով եփում)։
Սոխն ու գազարը մաքրում ենք։
Գազարը անցկացնում ենք քերիչով, իսկ սոխը ձողաձև կտրատում ենք։
Սոխը 1 րոպե ձիթայուղի մեջ տապակում ենք, ավելացնում ենք գազարը և ևս 2-3 րոպե տապակում։
Սունկը մաքրում ենք, լվանում և կտրատում։
Սունկն ավելացնում ենք բանջարեղենին և միջին ուժեղության կրակի վրա մոտ 5 րոպե տապակում` ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
Պատրաստի հնդկաձավարը լցնում ենք ափսեի մեջ, ավելացնում ենք սնկով ու բանջարեղենով զանգվածը, աղ ու պղպեղ անում և լոռամրգիով ձևավորում ենք։