Հումուսն ուտեստ է, որի գլխավոր բաղադրիչը սիսեռի պյուրեն է: Հումուսն ամենաշատը հայտնի է Մերձավոր Արևելքի և Հարավարևելյան Եվրոպայի երկրներում: Այն  Իսրայելի, Հորդանանի, Լիբանանի, Սիրիայի, ինչպես նաև Հունաստանի և Կիպրոսի խոհանոցի անփոխարինելի ուտեստների շարքում է:

Հրեական հումուսի բաղադրությունը

Բաղադրիչներ

Սիսեռ – 200 գ

Աղացած քունջութ – 2 ճ/գ

Կիտրոն – 1/2 հատ

Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ

Սխտոր – 2 պճեղ

Զիրա – 1/4 թ/գ

Գինձ – 1/4 թ/գ

Կարմիր պղպեղ – 1/4 թ/գ

Աղ – ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սիսեռի վրա սառը ջուր լցնել, թողնել մի քանի ժամ (կարելի է՝ ամբողջ գիշեր):

Եփել սիսեռը մոտ 1 ժամ: Առանձնացնել սիսեռի արգանակը, թողնել մի կողմում, այն հետո պետք է գալու:

Սիսեռն աղալ մսաղացով կամ հարել բլենդերով:

Լավ ճզմել սխտորը, հետո պատրաստել քունջութի մածուկը՝ թահինը: Հարել այն բլենդերով՝ ձիթապտղի յուղի հետ:

Սիսեռի պյուրեն, թահինը, աղը, կիտրոնի հյութը, սխտորը և համեմունքները լավ խառնել: Հումուսը պատրաստ է:

loading...