Հայտնի բրիտանացի շեֆ Ջեյմի Օլիվերը հունական աղցանը պատրաստում է 3 տարբեր տեսակի լոլիկներով:
Բաղադրիչներ
- Միջին լոլիկ – 1 հատ
- Լոլիկ չերրի – 200 գ
- Լոլիկ «Ցլի սիրտ» տեսակի – 1 հատ
- Կարմիր սոխ – 1 հատ
- Վարունգ – 1 հատ
- Կանաչ պղպեղ – 1 հատ
- Թարմ սամիթ – 1 փունջ
- Թարմ անանուխ – 1 փունջ
- Ձիթապտուղ՝ առանց կորիզի – մի քանի հատ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Կարմիր գինու քացախ – 1 ճ/գ
- Ձիթապտղի յուղ – 3 ճ/գ
- Պանիր ֆետա – 200 գ
- Խնկածաղիկ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Միջին լոլիկը կտրատել շերտերով, չերրի լոլիկները կիսել 2 մասի: «Ցլի սիրտ» լոլիկը կտրատել շրջանակներով: Ամբողջը լցնել խորը աղցանամանի մեջ:
- Շատ բարակ շրջաններով կտրատել սոխը և ավելացնել լոլիկներին: Վարունգը կտրատել հաստ շերտերով: Պղպեղը կտրատել օղակաձև և վարունգի հետ միասին ավելացնել աղցանին:
- Խոշոր կտրատել սամիթը և անանուխի մի մասը: Մյուս մասը թողնել մատուցելու համար: Աղցանին ավելացնել կանաչին և ձիթապտուղը:
- Ավելացնել 1 պտղունց աղ, քացախ և ձիթապտղի յուղ: Արագ խառնել ձեռքերով:
- Վրան շարել ֆետա պանիրը, խնկածաղիկ ցանել և զարդարել անանուխի տերևներով: Նորից մի փոքր ձիթապտղի յուղ ցողել և անմիջապես մատուցել:
loading...