Բաղադրիչներ

Ալյուր – 240 գ

Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ

Աղ – 1 պտղունց

Վանիլին՝ ըստ ճաշակի

Կարագ – 90 գ

Շագանակագույն շաքարավազ – 80 գ

Ձու – 1 հատ

Քացախ (5 տոկոսանոց) – 1 թ/գ

Պիստակ (աղացած) – 40 գ

Քնջութ – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

Խառնել մաղած ալյուրը փխրեցուցչի, վանիլինի և աղի հետ:

Հալած կարագը լավ հարել շաքարավազի հետ:

Ավելացնել ձուն, նորից լավ խփել հարիչի միջոցով:

Հետո ավելացնել քացախ և լավ խառնել զանգվածը:

Դրանից հետո լցնել ալյուրային խառնուրդը և փափուկ խմոր հունցել:

Խմորը բաժանել փոքրիկ գնդիկների, թաթախել պիստակի և քունջութի խառնուրդի մեջ:

Գնդիկները շարել պերգամենտով պատած տապակին, մի փոքր սեղմել:

Թխվածքաբլիթները թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե:

loading...