Justcoolidea.ru-ն գրում է, որ կեֆիրը կաթնաթթվային մթերք է, որի օգտակարությունը դժվար է թերագնահատել: Կայքը ներկայացրել է 10 պատճառ, թե ինչու է հարկավոր կեֆիր օգտագործել:

  1. Կեֆիրը հեշտությամբ է յուրացվում:
  2. Վերականգնում է աղիների միկրոֆլորան՝ օգնելով կարգավորել դրա աշխատանքը:
  3. Կեֆիրը բիֆիդոբակտերիաներ է պարունակում, որոնք օգնում են ազատվել վնասակար միկրոօրգանիզմներից:
  4. Կեֆիրն օգտակար է օստեոպարոզի կանխարգելման համար, այդ պատճառով էլ մեծահասակներին խորհուրդ է տրվում ամեն օր կեֆիր օգտագործել:
  5. Կեֆիրն օգտակար միջոց է փորկապության և կոլիտների կանխարգելման համար:
  6. Այս ըմպելիքը կարող է օգնել նաև նվազեցնել հաստ և բարակ աղիների ուռուցքների առաջացման հավանականությունը:
  7. Կեֆիրը սպիտակուցներ և կալցիում է պարունակում, որոնք նպաստում են ոսկորների ամրացմանը, երեխայի աճին: Դա է պատճառը, որ այն խորհուրդ է տրվում նաև փոքրիկներին:
  8. Եթե ալերգիա ունեք, կարող եք կեֆիր օգտագործել: Այն օգնում է նվազեցնել ալերգիկ ռեակցիաները:
  9. Կեֆիրը կաթից օգտակար է, քանի որ դրանում պարունակվող կալցիումն ավելի լավ է յուրացվում:
  10. Կեֆիրն օգնում է նաև նվազեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը:
loading...