Բաղադրիչներ

  1. Սմբուկ – 4 հատ
  2. Խաշած ձու – 4-5 հատ
  3. Սոխ (փոքր) – 2 հատ
  4. Մայոնեզ՝ ըստ ճաշակի
  5. Աղ, շաքարավազ, բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սմբուկը ձողաձև կտրատել, աղ անել և թողնել 15-20 րոպե:
  2. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և մարինացնել:
  3. Կտրատված սոխի վրա եռացրած ջուր լցնել և թողնել մի քանի րոպե, իսկ հետո ջուրը թափել: Սոխին ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազ և 4 ճ/գ քացախ: Վրան եռացրած ջուր լցնել և թողնել, որ թրմվի:
  4. Սմբուկից առաջացած հյութը թափել, լվանալ ջրի տակ, չորացնել թղթե անձեռոցիկով:
  5. Տապակել լավ տաքացրած բուսայուղով և սառեցնել:
  6. Տապակած սմբուկը շարել թասի մեջ, ավելացնել խաշած ձուն, մարինացված սոխը:
  7. Խառնել, ավելացնել մայոնեզ և աղ:
loading...