Բաղադրիչներ

  1. Բալ – 250 գ
  2. Թթվասեր կամ սերուցք – 125 մլ
  3. Շաքարավազ – 100 գ
  4. Ալյուր – 1 ճ/գ
  5. Ջուր – 1 լ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բալը լվանալ և հեռացնել կորիզները:
  2. Մաքրած բալը շարել կաթսայի մեջ: Ավելացնել ջուր, շաքարավազ, խառնել և հասցնել եռման: Եփել ցածր կրակի վրա մոտ 10 րոպե:
  3. Առանձին խառնել ալյուրը թթվասերի հետ, ավելացնել 2 ճ/գ բալի տաք օշարակ: Խառնել և այդ խառնուրդը լցնել ապուրի մեջ:
  4. Հասցնել եռման և եփել ևս 5 րոպե:
  5. Վերցնել կրակից և սառեցնել:
  6. Մատուցել՝ զարդարելով բալով:
loading...