Բաղադրիչներ

  1. Կարմիր լոբի – 1.2 կգ
  2. Սոխ – 3 հատ
  3. Լոլիկ – 1.2 կգ
  4. Սև աղացած պղպեղ – 1 թ/գ
  5. Դափնու տերև – 2 հատ
  6. Քացախ (9 %) – 2 ճ/գ
  7. Աղ – 3 թ/գ
  8. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
  9. Բուսայուղ – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մանր կտրատել սոխը և տապակել:
  2. Լոբին լավ լվանալ, վրան սառը ջուր լցնել և եփել՝ մինչև լրիվ պատրաստ լինելը:
  3. Լոլիկի վրա ջուր լցնել և դնել կրակին:
  4. Կեղևազրկել, հենց ջուրը եռա: Հետո կտրատել և աղ անել:
  5. Ավելացնել լոբին, շաքարավազը, սոխը, դափնու տերևները, պղպեղը: Դնել կրակին և հասցնել եռման, հետո ավելացնել քացախը:
  6. Լոբին լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
loading...