Բաղադրիչները՝ 4 չափաբաժնի համար.

  1. Բիսկվիթ (խորանարդաձև կտրատված) – 125 գ
  2. Սառը սուրճ – 100 մլ
  3. Բանան – 2 հատ
  4. Կաթ – 250 մլ
  5. Վանիլային շաքարավազ – 1-2 ճ/գ
  6. Եգիպտացորենի օսլա – 2 թ/գ
  7. Ձվի դեղնուց – 3 հատ
  8. Սերուցք (33 տոկոսանոց) – 100-150 մլ
  9. Նուշի լիկյոր – 2 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Եռման աստիճանի հասցնել 200 մլ կաթը:
  2. Մնացած կաթը խառնել օսլայի, վանիլինի և դեղնուցների հետ:
  3. Խառնուրդը լցնել տաք կաթի մեջ և եփել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով մինչև պնդանալը, սառեցնել:
  4. Հարել սերուցքը:
  5. Բարակ կտրատել բանանը:
  6. Սուրճը խառնել նուշի լիկյորի հետ և դրանով ցողել բիսկվիթը:
  7. Շերտերով շարել բաժակի մեջ. բիսվիթ+սուրճը՝ լիկյորով, հետո՝ վանիլային կրեմ և բանան, վերևից՝ հարած սերուցք: Կրկնել շերտերը: Զարդարել սուրճի հատիկներով:
loading...