Խտացրած կաթը մանկության, անհոգության խորհրդանիշն է և պարզապես շատ համեղ քաղցրեղեն:

Ինչպես պատրաստել խտացրած կաթ:

Բաղադրիչները

Կաթ – 200 մլ

Շաքարի փոշի – 200 գ

Կարագ – 200 գ

Պատրաստման եղանակը

2

Կաթսայի մեջ խառնել կաթը, շաքարի փոշին և կարագը:

3

Կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և խառնել մինչև բաղադրիչների լրիվ հալվելը: Փրփուրի առաջացումը նշանն է այն բանի, որ խառնուրդը սկսում է եռալ:

4

Բարձրացնել կրակը և շարունակել եփել՝ անընդհատ խառնելով զանգվածը: Եթե զանգվածը սկսի չափից ավելի փրփրալ և բարձրանալ, մի փոքր իջեցնել կրակը:

Կարևոր է խտացրած կաթը եփել եռման պահից սկսած՝ ուղիղ 10 րոպե:

5

Եփելուց հետո կրակից վերցնել կաթսան և դնել սառը ջրի մեջ: Դա արվում է, որպեսզի խտացրած կաթը սառչի և պնդանա:

6

Լցնել խտացրած կաթը հարմար և, ամենակարևորը՝ չոր բանկայի մեջ: Ծածկել բանկան և պահպանել սառնարանում:

1

loading...