Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.

Կալորիականությունը – 258 կկալ

Սպիտակուցներ – 16 գ

Ճարպեր – 13.2 գ

Ածխաջրեր – 14.6 գ

Բաղադրիչներ

Ձու – 12 հատ

Մարինացված բազուկ – 500 գ

Շաքարավազ – 50 գ

Քացախ – 200 մլ

Ջուր – 200 մլ

Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Լավ պինդ եփել ձվերը: Կեղևազրկել և դնել ապակե բանկայի մեջ:

Տապակի մեջ խառնել քացախը ջրի հետ, ավելացնել շաքարավազը, մի փոքր աղ և մարինացված բազուկը: Դնել միջին կրակի վրա և հասցնել եռման աստիճանի առաջին պղպջակներին: Վերցնել կրակից և ստացված մարինադը լցնել ձվերի վրա: Թողնել, որ սառչի:

Պինդ փակել բանկայի բերանը և մի քանի օր դնել սառնարանի մեջ. ինչքան երկար ձվերը մնան մարինադի մեջ, այնքան վառ կլինի դրանց գույնը:

loading...