• Մատուցվում է: 7 ժամ անց
  • Նախն. ժամանակ: 20 րոպե
  • Պատրաստման ժամանակ: 60 րոպե

Բաղադրիչներ

  • միս տավարի – 300գր
  • գազար – 1 հատ
  • սոխ – 1 հատ
  • ձու – 2 հատ(խաշած)
  • ժելատին – 20գր
  • ջուր – 1,5լ+150մլ
  • դափնու տերև (лавровый лист) – 3 հատ
  • պղպեղ սև հատիկավոր – 4 հատ
  • աղ – ըստ ճաշակի
  • բալ – 4 հատ(առանց կորիզ)
  • կանաչի

Պատրաստման եղանակ

Մաքրում և լվանում ենք գազարն ու սոխը: Կաթսայի մեջ դնում ենք լվացած տավարի միսը, գազարն ու սոխը, վրան լցնում ենք 1,5լ ջուրը և դնում միջին կրակի վրա ու եփում 1 ժամ:

Պատրաստ լինելուց 15 րոպե առաջ ավելացնում ենք դափնու տերևը, հատիկավոր պղպեղն ու աղը:

Թրջում ենք ժելատինը 150մլ սառը ջրում և թողնում 30 րոպե:

Պատրաստի արգանակը անցկացնում ենք մաղի միջով(պետք է ստացվի 500մլ արգանակ), ավելացնում ենք ժելատինը և դնում կրակի վրա, հասցնում եռման աստիճանի(ոչ մի դեպքում չենք եռացնում) և միանգամից հանում կրակի վրայից:

msov-original-xortikner-2
 
Առանձնացնում ենք խաշած ձվի սպիտակուցներն ու դեղնուցները:
Մանր խորանարդիկներով կտրատում ենք սպիտակուցները (դեղնուցները մեզ պետք չեն գալու), խաշած գազարն ու միսը և խառնում իրար:
 
Ձևամանների մեջ դնում ենք բալի կտորները, կանաչին, կտրատված բանջարեղեններն ու միսը, ապա վրան լցնում ենք ժելատինային արգանակն ու տեղափոխում ենք ձևամանները սառնարան 7 ժամով:
msov-original-xortikner-3Պատրաստի խորտիկները հանում ենք ձևամաններից և մատուցում:
msov-original-xortikner-4
loading...