Բաղադրիչներ

  1. Դդմիկ – 2 կգ
  2. Քաղցր պղպեղ – 1 կգ
  3. Տոմատի մածուկ – 400 գ
  4. Սխտոր – 15 ատամիկ
  5. Քացախ (9 տոկոսանոց) – 2 թ/գ
  6. Բուսայուղ – 100 մլ
  7. Սև պղպեղ – 5 հատիկ
  8. Դափնու տերև – 5 հատ
  9. Շաքարավազ – 100 գ
  10. Աղ – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրած դդմիկը խորանարդաձև կտրատել: Քաղցր պղպեղը բարակ շերտատել:
  2. Կաթսայի մեջ խառնել դդմիկը և պղպեղը: Ավելացնել աղ, շաքարավազ, բուսայուղ, տոմատի մածուկ և մի քանի բաժակ ջուր:
  3. Շոգեխաշել մոտ 40 րոպե, հետո ավելացնել մանրացրած սխտորը, սև պղպեղը, դափնու տերևը և քացախը, թողնել, որ եռա:
  4. Տաք լեչոն լցնել ստերիլ բանկաների մեջ և փակել:
loading...