Համեղ խորտիկ սարքելը, երբ սառնարանը պայթում է մթերքի առատությունից, խաղուպար է։ Բայց երբ գնումների համար ժամանակ չկա, և անհրաժեշտ է արագ կերակրել տնեցիներին ու նույնիսկ անսպասելի հյուրերին, խնդիրը բարդանում է։ Նման իրավիճակների համար վատ չի լինի սառցարանում մսի խճողակ պահել և արագ ու համեղ ընթրիք պատրաստել բոլորի համար։

Առաջարկվող բաղադրատոմսով ճաշատեսակը շատ հեշտ ու արագ է պատրաստվում և ամենակարևորը՝ շատ համեղ է։ Խորտիկը նրբահամ է, հյութեղ և ախորժելի տեսք ունի։ Բոլոր բաղադրամասերը շատ հեշտ կգտնեք ձեր խոհանոցում։

Արագ պատրաստվող խճողակով կերակուր

Բաղադրամասերը

  • 200 գ տավարի մսի խճողակ
  • 500 գ․կարտոֆիլ
  • 150 գ․բրինձ
  • 1 գազար
  • Կես գլուխ սոխ
  • 200 մլ․ ջուր
  • 1 ճ. գ. տոմատի մածուկ
  • 2 ճ. գ. բուսական յուղ
  • 2 ճ. գ. թթվասեր
  • 50 գ պանիր
  • աղ
  • համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Բրինձը կիսաեփ արեք։ Գազարը քերեք, սոխը մանր կտրատեք։ Երկուսն էլ թավայում տապակեք։​

Բրինձն ու տապակած բանջարեղենով խճողակը խառնեք իրար։ Ստացված զանգվածից մոտ 4 սանտիմետրանոց գնդիկներ սարքեք։ Կարտոֆիլը կլոր-կլոր կտրտեք։ Ջեռոցի տապակին ձեթ քսեք։ Դրեք կարտոֆիլը և խճողակագնդերը՝ ծաղկի տեսք տալով, կամ ինչպես ցանկանաք։ Եփեք 20 րոպե, 180 աստիճանով։ Այդ ընթացում պատրաստեք թանձրուկը։ Դրա համար պետք է խառնեք թթվասերը, ջուրը, տոմատի մածուկը, աղը, համեմունքները։ Խառնուրդը լցրեք տակակած զանգվածին և 15 րոպե թողեք ջեռոցում։

Այնուհետև թխուկի վրա լցրեք քերած պանիր և ևս 5 րոպե պահեք ջեռոցում, որպեսզի պանիրն ամբողջովին հալվի։ Մատուցելուց առաջ կարելի է ուտեստը զարդարել կանաչիով։ Բարի ախորժակ։

Թխուկը շատ համեղ է, կշտացնող և հիանալի այլընտանք է տապակած կարտոֆիլին ու կոտլետին։ Կարող եք նաև սեզոնային բանջարեղեն օգտագործել, օրինակ բուլղարական պղպեղ կամ պոմիդոր։

loading...