Բաղադրիչներ

  1. Կաթ (3.5% յուղայնությամբ) – 0.5 լ
  2. Կաթնաշոռ (9% յուղայնությամբ) – 0.5 կգ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Կարագ – 50 գ
  5. Սոդա – 0.5 թ/գ
  6. Աղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթսայի մեջ խառնել կաթը և կաթնաշոռը: Կաթսան դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման:
  2. Երբ կաթը եռա, իջեցնել կրակը և եփել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով:
  3. Երբ կաթը սկսի կտրվել, խառնուրդը լցնել թանզիֆով քամիչի մեջ:
  4. Երբ սիճուկը հոսի, պինդ զանգվածի մեջ ավելացնել սոդա, կարագ և ձու:
  5. Նորից դնել ցածր կրակի վրա և եփել՝ խառնելով 5 րոպե:
  6. Դրանից հետո զանգվածը վերցնել և լցնել նախապես թանզիֆապատված կաղապարի մեջ:
  7. Տեղավորել կաղապարը սառնարանի մեջ:
  8. Արդեն առավոտյան կարելի է օգտագործել:
loading...