Գլուխ սոխը հանդիսանում է օգտակար նյութերի աղբյուր՝ կախված նրանից, թե ինչպես են այն պատրաստում: Օրինակ, շաքարային դիաբետի ժամանակ խորհուրդ է տրվում ուտել սոխը ջեռոցում եփած վիճակում: Այն իջեցնում և կարգավորում է արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը:

Շատերը կարծում են, որ ջերմային մշակման ժամանակ սոխը կորցնում է իր օգտակար հատկությունները, սակայն դա այդպես չէ: Բժիշկները խորհուրդ են տալիս օգտագործել նաև  սոխի կճեպը:

 

Շաքարային դիաբետի դեպքում սոխի միջոցով կարող են բուժվել, անգամ այն ժամանակ, երբ նշանակվել է ինսուլին: Հիվանդները այն կարող են ուտել անսահմանափակ քանակությամբ:

Այս միջոցի պատրաստումը շատ հեշտ է:

Հարկավոր է ընդամենը ոչ մեծ սոխը դնել ջեռոցում, իսկ առավոտյան ուտել այն սոված փորին, մեկ ամիս շարունակ: Նրանք, ովքեր ընդունել են այս միջոցը, խոստովանում են, որ արդեն մի քանի օր հետո զգացել են դրական փոփոխությունը:

loading...