Ցանկանում եմ ձեր դատին ներկայացնել «Խրճիթ» տորթի իմ տնական բաղադրատոմսը, որով արդեն 30 տարի է պատրաստում եմ: 

Ես պատրաստում էի այն աղջկաս ծննդյան տարեդարձին, իսկ հիմա նա է պատրաստում իր դստեր համար

Բաղադրիչներ

Խմորը

Հավկիթ — 3 հատ
Շաքարավազ — 1 բաժակ
Թթվասեր — 1 բաժակ

Մարգարին — 250 գրամ

Ալյուր— 4 բաժակ
Սոդա — 0,5 ճ/գ
Քացախ

 

Լցոնը

Սև սալորաչիր — 200 գրամ
Հունական ընկույզ— 200 գրամ

Կրեմը

Թթվասեր — 0,7-1 լիտր
Շաքարավազ— 1 բաժակ

Շոկոլադ՝ զարդարելու համար

Տորթ «Խրճիթ»

Առանձնացնում ենք դեղնուցները սպտակուցներից (սառնարանում սառեցնում ենք սպիտակուցները) և խառնում շաքարավազի հետ
Մարգարինը հալեցնել և սառեցնել
Խառնել դեղնուցը մարգարինի և թթվասերի հետ
Ավելացնել քացախով բացած սոդան և ալյուրը
Խառնել խմորը
Բաժանել 28 գնդիկների
Դնել սառնարանում 30 րոպե
Հանել սառնարանից և գրտնակել գնդիկներից յուրաքանչյուրը 20-25 սմ երկարությամբ և 3-4սմ լայնությամբ:
Պատրաստում ենք լցոնը:
Ընկույզները կտրտել դանակով:
Սալորաչիրը թրջել ջրի մեջ 15-20 րոպե, ապա քամել և կտրտել փոքր կտորներով:

Խմորները հերթով լցոնում ենք տարբեր լցոններով ընկույզի, սալորաչրի: Ապա դնում ենք ջեռոցի մեջ և թխում 180 աստիճանում՝ 15 րոպե:

Շաքարավազով հարում ենք թթվասերը:

Սկսում ենք պատրաստել խրճիթը. Շարում ենք առաջին շերտը 7 գլանիկից և քսում վրան թթվասերը: Հետո վեց գլանիկ ենք դնում: Այդպես շարունակ մեկ հատ պակասով բարձրանում ենք՝ արանքներում թթվասեր քսելով:

Ամբողջ տորթը պետք է ծածկված լինի թթվասերով:
Հարել սպիտակուցը և զարդարել դրանով խրճիթի կողմնային հատվածները:
Վրան լցնել քերած շոկոլադ:

Տորթը մեկ օր պետք է մնա, որ ներծծվի: Բոլորը հիացած կմնան թե՛ համից, թե՛ տեսքից:

Բարի ախորժակ:

loading...