Բաղադրիչներ
Ալյուր – 350 գ
Յոգուրտ (առանց հավելումների) կամ թթվասեր, կեֆիր, մածուն – 300 գ
Աղ – 1/2 թ/գ.
Շաքարավազ (եթե պատրաստում եք քաղցր տարբերակը, ապա ավելի շատ) – 2 թ/գ
Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ
Բուսայուղ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Խառնել ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը և շաքարավազը:
Առանձին խառնել յոգուրտը և բուսայուղը:
Մաս-մաս ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել:
Խմորը դնել ալյուրապատ հարթության վրա և բաժանել 8-10 հավասար կտորների:
Յուրաքանչյուր բուլկին ձևավորել և շարել պերգամենտով պատված տապակին:
Թխել 210 աստիճան ջեռոցում 15-20 րոպե:
loading...