Բազուկը վիտամինային ռումբ է: Այն առաջին օգնականն է ճարպակալման և լյարդի հիվանդությունների դեմ պայքարում՝ իր մեջ պարունակվող բետաինի շնորհիվ: Բազուկը փրկում է խումարից, էներգիա է տալիս, մաքրում է օրգանիզմը: Այն օգտակար է երեխաների հղիների, տարեց մարդկանց համար: Բազուկը նորմալացնում է աղիների աշխատանքը: Նկատելի արդյունքի համար խորհուրդ է տրվում օրական 100-150 գ խաշած բազուկ ուտել: Ներկայացնում ենք բազուկով աղցանի բաղադրատոմս:
Բաղադրիչները՝
- 3 բազուկ
- 2 գլուխ սոխ
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
- Առաջին զտման ձիթապտղի յուղ
- Քացախ
Պատրաստումը՝
1. Մաքրիր բազուկը և խաշիր 1 պտղունց աղով ջրի մեջ:
2. Սոխը և խաշած բազուկը քառակուսաձև կտրտիր, լցրու աղցանամանի մեջ:
3. Մի քիչ ձիթապտղի յուղ և քացախ ավելացրու, ըստ ճաշակի աղ լցրու և խառնիր:
4. Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի բազուկի պատրաստման իր հնարքներն ունի, բայց ոչ բոլորը կարող են այն ճիշտ եփել:
Ինչպես բազուկն արագ և հեշտ պատրաստել
1. Դասական միջոց: Բազուկի վրա սառը ջուր ենք լցնում և 2-3 ժամով դնում ենք կրակի վրա:
2. Պրոֆեսիոնալի պես: Խոհարարները բազուկն այսպես են եփում. թողնում են 30 րոպե եռա, հետո ջուրը քամում են: Բազուկը 15 րոպեով դնում են սառը ջրի տակ: Ջերմաստիճանի այդպիսի կտրուկ փոփոխությունը բանջարեղենը հասցնում է պատրաստի վիճակի: Ադյունքում՝ 40-45 րոպե:
3. 30 րոպեում: Բազուկը դնում ենք ուժեղ կրակի վրա, կաթսան բաց ենք թողնում: Ջուրը պետք է շատ լինի, որպեսզի ջուրը չվերջանա նախքան բանջարեղենը պատրաստ լինի: 15 րոպե անց կաթսան վերցնում ենք կրակի վրայից և բազուկը 15 րոպեով դնում ենք սառույցով ջրի մեջ:
4. Միկրոալիքային վառարանում: Սա ավելի շատ ժամանակ կպահանջի, բայց բազուկը զարմանալիորեն համեղ կստացվի: Բազուկը եռման փաթեթով 25 րոպեով դնում ենք միկրոալիքային վառարանը: Ջերմաստիճանը պետք է 200 աստիճան լինի: Եթե բազուկը շատ մեծ կամ ծեր է, շատ ժամանակ կպահանջվի: