Բանանը հենց այն մրգերից է, երբ «համեղը» համադրվում է «օգտակարի» հետ: Բանանի մեջ պարունակվող վիտամիններն ու այլ նյութեր օգնում են օրգանիզմին բոլոր «ճակատներում»: Բանանն իր մեջ օրգանիզմի համար չափազանց կարեւոր նյութեր է պարունակում եւ չափազանց օգտակար է։

Բանանը հակաօքսիդանտների աղբյուր է և գործում է հարուցիչ բակտերիաների և վիրուսների դեմ: Գիտնականներն ասում են, որ բանանը հրաշալի միջոց է առողջական խնդիրների համար: Բանանը պետք է ուտել թարմ վիճակում: Եթե պահեք այն սառնարանում, հնարավոր է՝ կորցնի իր օգտակար հատկանիշները:

Պետք է նշել, որ շատերն ալերգիկ են այս մրգի հանդեպ: Այնպես որ, խորհուրդ է տրվում սկսել քիչ քանակից:

  • Օգտակար է սրտի հիվանդությունների դեպքում։
  • Ամրացնում է իմունիտետը։
  • Օգտակար է երիկամների համար։
  • Հիանալի միջոց է սրտխառնոցի դեմ, հատկապես՝ հղիների համար։
  • Բանանի կեղեւը օգնում է ազատվել միջատների խայթոցից առաջացած քորից։
  • Հիպերտոնիա: Շնորհիվ դրանում պարունակվող կալիումի:
  • Սթրես: Բանանը գլխավորում է «հակասթրես» մրգերի ցանկը:
  • Տեսողական խնդիրներ: Բանանում պարունակվում է այդ օգտակար վիտամին A-ն:
  • Փորկապություն: Շնորհիվ դրանում պարունակվող պեկտինի:
  • Առողջ ստամոքս: Բանանը ցուցված է ստամոքսի խոց ունեցող մարդկանց: Այն պարունակում է հատուկ ֆերմենտ, որը պաշտպանում է ստամոքսի պատերը:

Աղբյուր

loading...