Ըմպելիքը, որի մասին այսօր խոսելու ենք օժտված է բազմաթիվ օգտակար հատկություններով։ Այն պատրաստվում է կարմիր կաղամբից։

Այն պարունակում անտոցիան։ Անտոցիանները և ֆիտոցինդները վերացնում են մարդու վրա ճառագայթման վնասակար հետևանքները, կանխում են թոքախտի զարգացումը։

Այս կարմիր կաղամբը նվազեցնում է ճնշումը, ամրացնում է անոթները և դարձնում է դրանք ավելի ճկուն։

Կաղամբի հյութը օրգանիզմից հանում է տոքսիները և մաքրում է լյարդը։ Կանոնավոր կերպով կաղամբի հյութ խմելը երկու անգամով նվազեցնում է կրծագեղձի քացկեղի հավանականությունը։

loading...